САРАЕВО

од109

САРАЕВО

Departure Date

09 Mar - 13 Mar

Duration

5 дена 2 ноќевања

Views

97

САРАЕВО – МОСТАР  – КОЊИЦ – ЈАБЛАНИЦА-БУНКЕРОТ НА ТИТО, ТУНЕЛ РАВНО СО ПОСЕТА НА ТЕРМАЛНА РИВИЕРА

ПРОМО ЦЕНА ДО 31.01: 109 € / 6.760 ден

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 119 € / 7.380 ден

Сараево, главен град и културен центар на Босна и Херцеговина.

Лежи во тесната долина на реката Мијацка, во подножјето на планината Требевиќ. Град на контрасти и различности кој нуди за секого по нешто.

Наречен “Ерусалим на Европа“ или „Ерусалим на Балканот“, е еден од само неколкуте големи европски градови кои имаат џамија, католичка црква, православна црква и синагога во исто соседство. Град со околу 400.000жители, бурна историја, град домаќин на 14-те Олимписки игри(1984).

1 ден

09.03.2023 (Четврток ) Кавадарци – Сараево

Поаѓање во вечерните часови од Кавадарци. Патуваме преку граничен премин Табановце, со ноќно возење низ Србија, со попатни паузи за одмор и гранични формалности.
2 ден

10.03.2023 (Петок) Сараево

Пристигнување во градот Вишеград. Го Посетуваме симболот на градот мостот изграден од Мехмед Паша Соколовиќ кој е под заштитана UNESCO и опишан во романот „Мостот на Дрина“ на Иво Андриќ.Воедно го посетуваме и ,,Андриќ Град'' познат како камен град изграден по идеа на Емил Костурица во чест на Иво Андриќ. Патувањето продолжува кон Сараево.Пристигнување во пладневните часови. Пешачки Разглед на градот со локален водич и посета на : градската куќа, Латинска чуприја – местото на атентатот на Франц Фердинант, улицата Казанџилук со многубројните занаетчиски дуќани од периодот на Отоманското царство, катердалата Срце Христово, Соборната црква Св. Тројца, Гази Хусрефбегова и Царската џамија, Башчаршија, мостовите….Смесување во хотел. *Можност за факултативан посета на термална ревиера во хотел Хилс 5*. Ноќевање.
3 ден

11.03.2023 (Сабота) Сараево – Бункер на Тито-Јабланица -Мостар – Сараево.

Појадок. По појадокот предвидена факултативна посета на Мостар. Посета на Бункерот - атомското скривалиште на Тито во Коњиц, а потoа се продолжува кон Јабланица со попатна посета на срушениот мост од Втората Светска Војна познат по битката на Неретва. Продолжуваме кон Мостар, градот каде се сретнува северот со југот и западот со истокот, град во кој реката Неретва со векови ги дели културите и религиите, град во кој различностите и спротивностите можат да се видат и почувствуваат на секој агол. Вклучена посета на: Стариот мост, улицата Кујунџилук со занаетчиските дуќани, Отоманските резиденции од XVI-XIX век итн. Во попладневните часови враќање кон Сараево. Ноќевање
4 ден

12.03.2023 (Недела) Сараево- Босански Пирамиди - Дрвенград – Кавадарци

Појадок. Напуштање на хотелот. Факултативна посета на местото Високо-каде се наоѓаат едни од најстарите пирамиди и енергетски полиња во светот - Босанските пирамиди. Малото гратче Високо ја крие мистерија на петте пирамиди, онаа на Сонцето, Пирамидата на Месечината, на Змејот, на Мајката Земја и Пирамидата на Љубовта. Со својата висина од 220 метри, Пирамидата на Сонцето, е најголемата пирамида во светот. Продолжуваме кон посета на тунелот ''Равно 1'' во кој имаме околу еден час посета во внатрешноста на ископините кои се наоѓаат во подножјето на пиреамидите. Докажано е дека просториите под пирамидите имаат лековити моќи поради големото ниво на јонизација. По завршување на посетата се враќаме во хотел. ***Патниците кои нема да ги посетат пирамидите имат слободно време во хотел со тоа што по враќање од пирамидите ќе бидат земени од хотелот. Заминување кон Мокра Гора и посета на Дрвен град изграден по идеа на Емир Кустурица. Посета на единствената музејска железница Шарганската Осмица.Враќање кон Македонија со попатни паузи.
5 ден

13.03.2023 (Понеделник)

Пристигнување во Кавадарци во утринските часови.

Повеќе

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Departure Date Duration
САРАЕВО 109 0 0 09 Mar ~ 13 Mar 5 дена 2 ноќевања

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal 0
Total 0

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is