БУДИМПЕШТА

од169

БУДИМПЕШТА

Departure Date

13 Apr - 17 Apr

Duration

4 дена 2 ноќевања

Views

831

ПРОМО ЦЕНА до 25 Март : 169 € / 10.480 ден.

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ : 189 € / 11.720 ден.

Будимпешта– град со прекрасна местоположба за сонување кој ја покажува темпераментната визија на Истокот и на Западот, како и нивната магична халуцинација на убавината.

Главен град на Унгарија истовремено и главен индустриски, трговски и транспортен центар. Познат како Бисерот на Дунав кој нуди широк избор на туристички атракции. Градот окупатор на двата брега на реката Дунав, од десна страна брегот Буда, а од лева страна Обуда со Пешта. Име составено од три градови Обуда, Буда и Пешта кои формирале еден град, односно Будимпешта. Познат по своите бројни топли природни и вештачки извори кои датираат уште од 1934 година, му ја подарија титулата на “Градот на Бањите“.

Космополитско место на неочекувани, елегантни и фасцинантни предизвици. Иако денес Будимпешта е целосно во духот на Европа во неа се апсорбирани брановите на миграциите на етничките групи. Најпрво се доселиле Унгарците кои навлегле пред околу илјада години. Следни биле Турците, Германците, Словените, Евреите и Ромите, кои создале своја бујна култура која врие и денес.

Градот со душа си има своја пишана историја и еклектичен склоп на раскошна архитектура која се движи од барокот, до нео класичноста и високата уметност, a благодарение на тој раскош голем дел од центарот е прогласен како светско културно наследство.

1 ден

13.04.2023 (Четврток) СКОПЈЕ - БУДИМПЕШТА

Состанок на групата пред хотелот “Holiday Inn” во 16.00 часот. Поаѓање за Будимпешта во 16.30 часот. Се патува преку Србија со кратки попатни паузи за одмор и царински формалности. Ноќно возење.
2 ден

14.04.2023 (Петок) БУДИМПЕШТА

Пристигнување во Будимпешта во утринските часови. Панорамско разгледување на градот: Споменикот на Милениумот, Операта, улиците Ваци, Андраши, Ракочи, Парламентот, Црквата „Св. Стефан“, мостовите на Дунав, Будим, Цитаделата, Кралската палата, црквата „Св. Матејас“, Рибарската тврдина… Сместување во хотел.Вечерта, факултативно крстарење со брод по Дунав, под прекрасните мостови.Ноќевање.
3 ден

15.04.2023 (Сабота) БУДИМПЕШТА – СЕНТ АНДРЕА - ЕСТЕРГОМ

Појадок. Moжност за факултативна посета на живописното гратче Сент Андреа, во близината на Будимпешта, во кое се негуваат старата архитектура и народните ракотворби, и кое е богато со голем број винотеки, рибни ресторани, музеи, галерии и цркви. Попатна посета на базиликата Естергом посветена на Пресвета Богородица и на Светиот Адалберт. Посета на Вишеград.Враќање во Будимпешта. Слободно време за индивидуални активности.Вечерта, факултативно вечера во национален ресторан – традиционална унгарска Чарда, со фолклорна и музичка програма и специјалитети од унгарската кујна.Ноќевање.
4 ден

16.04.2023 (Недела) БУДИМПЕШТА – СКОПЈЕ

Појадок. Индивидуално слободно време за прошетка низ центарот на градот или по познатата улица Ваци. Посета и слободно време за шопинг во трговскиот центар Арена .Во попладневните часови поаѓање за Македонија. Се патува преку Србија со кратки попатни паузи. Ноќно возење.Пристигнување во Скопје во утринските часови, на 17.04-Понеделник.

Повеќе

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Departure Date Duration
БУДИМПЕШТА 169 0 0 13 Apr ~ 17 Apr 4 дена 2 ноќевања

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal 0
Total 0

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is