Комплекс Хотели "Славија" и "Попова Шапка"

од16

Комплекс Хотели "Славија" и "Попова Шапка"

Попова Шапка е најпознат зимски спортско-рекреативен центар во Република Македонија. Се одликува со голем број на сончеви денови и снежна покривка од октомври до мај. Погоден за сите скијачки дисциплини. Посебно е привлечен за скијачи професионалци и рекреативци. Попова Шапка располага со прекрасни скијачки терени со површина од 35 км2.

Хотелите “Попова Шапка” и “Славија”  се наоѓаат на 1707 и 1780 м. надморска височина. Скијачкиот центар Попова Шапка е поврзан со локален асфалтен пат од Тетово во должина од 18 км. кој во редовно се одржува.

За оние кои повеќе преферираат летни авантури, ова е вистинската дестинација за летен одмор, планинарење, планински велосипедизам и параглајдинг.

Хотелите Славија и Попова Шапка се одличен избор за сите оние кои сакаат да поминат денови исполнети со сонце, чист воздух, спортување и забава.

Хотел СЛАВИЈА е хотел од “Б” категорија и располага со 33 соби (двекреветни, трикреветни и четирикреветни) и 6 апартмани. Сите соби се со сопствена бања.

Хотелот располага со ресторан, тераса со поглед кон терените за скијање, сала за состаници, аператив бар, ТВ сала, продавница, сервис за изнајмување на ски опрема, билијард клуб, пинг-понг клуб, забавни игри, покриен базен и др.

Хотел ПОПОВА ШАПКА е хотел од “Б” категорија, се наоѓа покрај самите скијачки терени и располага со 53 соби (двекреветни, трикреветни и четирикреветни). Сите соби се со сопствена бања.

Вкупниот капацитет е 190 гости. Хотелот располага со ресторан, аператив бар, ТВ сала, диско клуб, продавница, сервис за изнајмување на ски опрема, билијард, пинг-понг клуб, забавни игри и др.

ХОТЕЛИ Славија и  “Попова Шапка

Ценовник за индивидуални посети во 1/2, 1/3 и 1/4 соби

Тип на сместување

Услуга

Период
01.09 – 14.12.2020 15.12.2020 – 15.03.2021 16.03 – 31.05.2021

01.06 – 31.08.2021

1/2 соба

BB 980 ден. 1.240 ден. 860 ден.

800 ден.

1/2 соба

HB

1.100 ден. 1.520 ден. 980 ден.

910 ден.

1/2 соба

FB

1.330 ден. 1.760 ден. 1.170 ден.

1.110 ден.

1/3 или 1/4 соба

BB

910 ден. 1.110 ден. 800 ден.

740 ден.

1/3 или 1/4 соба

HB

1.050 ден. 1.380 ден. 910 ден.

860 ден.

1/3 или 1/4 соба

FB

1.260 ден. 1.620 ден. 1.170 ден.

1.110 ден.

* Цените се дадени по лице од ноќ на база на одбраната услуга

Ценовник за индивидуални посети во апартмани

Тип на сместување

Услуга

Период
01.09 – 14.12.2020 15.12.2020 – 15.03.2021 16.03 – 31.05.2021

01.06 – 31.08.2021

АПП

BB

2.760 ден. 4.110 ден. 2.450 ден.

2.150 ден.

АПП

HB

3.560 ден. 5.090 ден. 2.950 ден.

2.710 ден.

АПП

FB

4.420 ден. 6.130 ден. 3.690 ден.

3.450 ден.

* Цените се дадени за користење на услугите во комплетниот апартман

Ценовник за престој од 3 или повеќе денови за индивидуални посети во 1/2, 1/3 и 1/4 соби

Тип на сместување

Услуга Период
01.09 – 14.12.2020 15.12.2020 – 15.03.2021 16.03 – 31.05.2021

01.06 – 31.08.2021

1/2 соба

BB 980 ден. 1.160 ден. 860 ден. 800 ден.

1/2 соба

HB 1.100 ден. 1.450 ден. 980 ден.

910 ден.

1/2 соба

FB

1.330 ден. 1.740 ден. 1.170 ден.

1.110 ден.

1/3 или 1/4 соба

BB

910 ден. 1.050 ден. 800 ден.

740 ден.

1/3 или 1/4 соба

HB

1.050 ден. 1.240 ден. 910 ден.

860 ден.

1/3 или 1/4 соба

FB

1.260 ден. 1.570 ден. 1.170 ден. 1.110 ден.

* Цените се дадени по лице од ноќ на база на одбраната услуга

Ценовник за престој од 3 или повеќе денови за индивидуални посети во апартмани

.

Тип на сместување

Услуга Период
01.09 – 14.12.2020 15.12.2020 – 15.03.2021 16.03 – 31.05.2021

01.06 – 31.08.2021

АПП

BB

2.760 ден. 4.110 ден. 2.450 ден.

2.150 ден.

АПП

HB

3.560 ден. 5.090 ден. 2.950 ден.

2.710 ден.

АПП

FB

4.420 ден. 6.130 ден. 3.690 ден.

3.450 ден.

* Цените се дадени за користење на услугите во комплетниот апартман

Попусти и доплати:

  • Користење на услуги во еднокреветна соба во хотелите “Славија” и “Попова Шапка” е со доплата од 150 ден. по лице од ноќ.
  • Користење на услугите за дневен престој во хотелите “Славија” и “Попова Шапка” изнесува 600 денари за едно лице.
  • Понудените цени за хотелите “Славија” и “Попова Шапка” не важат за време на Новогодишниот аранжман.
  • Во цената на услугите е пресметана дневна туристичка такса во висина од 40 денари.
  • За деца до 12 години, државјани на Република Македонија не се пресметува туристичка такса.
  • За деца до 12 години кои се државјани на друга странска држава се пресметува дневна туристичка такса во висина од 40 денари.