Хотел "Молика" -Пелистер

од15

Хотел "Молика" -Пелистер

Хотел Молика се наоѓа на Баба планина во Националниот парк Пелистер сместен на 1420 метри надморска висина. Самата местополжба на хотелот овозможува поглед на градот Битола и околината.

Во склоп на хотел Молика функционира и скијачкиот центар Копанки кој располага со една двоседа жичара – Бегова чешма и еден ски лифт – Копанки.

Должината на жичарата и ски лифтот изнесува 1326 метри со капацитет од 1133 скијачи на час. Двете скијачките патеки се со средна тежина и нивната должина изнесува 1341 метар со површина од 53640 м2

Самата местоположба на хотелот на североисточниот дел од Националниот парк, овозможува поглед на Пелагониската котлина, градот Битола и околината, кој ви го одзема здивот. Овој дел од паркот е еден од најинтересните и највозбудливите локалитети специфичен по богатството на ретки видови растителен и животински свет.

Хотелот ,,Молика,,  3* , во целост е прилагоден и амбиентално е вклопен со својот надворешен и внатрешен изглед во околината што го опкружува.

Располага со 57 соби од кои : три апартмани, три трокреветни соби и останатите соби се двокреветни соби, двокреветни соби со детски лежај и соби со француски лежај.

Ценовник Хотел МОЛИКА – Пелистер

Ценовник за индивидуални посети во двокреветни соби

Тип на сместување

Услуга

Период
01.09-31.11.2020 01.12.2020-28.02.2021 01.03-30.04.2021 01.05-30.06.2021

01.07-31.08.2021

1/2 соба

BB

1.050 ден. 1.100 ден. 860 ден. 1.050 ден.

1.170 ден.

1/2 соба

HB

1.280 ден. 1.470 ден. 1.050 ден. 1.290 ден.

1.410 ден.

1/2 соба

FB 1.530 ден. 1.840 ден. 1.410 ден. 1.530 ден.

1.660 ден.

Доплата за 1/1 & АПП

/ 130 ден 180 ден. 130 ден. 130 ден.

180 ден.

Дневен престој

/

600 ден. 600 ден. 600 ден. 600 ден. 600 ден.

* Цените се дадени по лице од ноќ на база на одбраната услуга

Ценовник за индивидуални посети за престој од 3 или повеќе дена во двокреветни соби

Тип на сместување

Услуга

Период
01.09-31.11.2020 01.12.2020-28.02.2021 01.03-30.04.2021 01.05-30.06.2021

01.07-31.08.2021

1/2 соба

BB 920 ден. 1.100 ден. 800 ден. 920 ден.

1.100 ден.

1/2 соба

HB

1.100 ден. 1.280 ден. 990 ден. 1.100 ден.

1.230 ден.

1/2 соба

FB

1.410 ден. 1.650 ден. 1.280 ден. 1.420 ден.

1.530ден.

Доплата за 1/1 & АПП

/ 130 ден 180 ден. 130 ден. 130 ден.

180 ден.

* Цените се дадени по лице од ноќ на база на одбраната услуга

Ценовник за организирани и групни посети во двокреветни соби

Тип на сместување

Услуга Период
01.09-31.11.2020 01.12.2020-28.02.2021 01.03-30.04.2021 01.05-30.06.2021

01.07-31.08.2021

1/2 соба

BB

920 ден. 1.100 ден. 800 ден. 920 ден.

1.100 ден.

1/2 соба

HB

1.100 ден. 1.280 ден. 990 ден. 1.100 ден.

1.230 ден.

1/2 соба

FB 1.410 ден. 1.650 ден. 1.290 ден. 1.410 ден.

1.530ден.

Доплата за 1/1 & АПП

/

130 ден 180 ден. 130 ден. 130 ден.

180 ден.

* Цените се дадени по лице од ноќ на база на одбраната услуга

Дополнителни информации и услови за сместување во хотел Молика:

  • Понудените цени за Хотел Молика, не се однесуваат за време на Новогодишниот аранжман.
  • Дадените цени се однесуваат за лице од ноќ.
  • Во цената на услугите е пресметана дневна туристичка такса во висина од 40 денари.
  • За деца до 12 години, не се пресметува туристичка такса.
  • Хотелот располага со сопствен и бесплатен паркинг.

Попусти и доплати:

  • Деца до 4 години кои не користат услуги за сместување и храна – попуст 100%.
  • Деца од 5 до 12 години кои користат ресторантски услуги и услуги за сместување – попуст 30% од редовната цена.
  • Деца од 5 до 12 години кои користат само ресторантски услуги – попуст 50% од редовната цена.
  • Деца од 5 до 12 години кои користат само помошни услуги за сместување – попуст 70% од редовната цена.