ЗЛАТИБОР

од85

ЗЛАТИБОР

Период

08 Mar - 11 Mar

Времетраење

4 дена 2 ноќевања

Прегледи

597

Бр. Седишта

50
1 ден

08 Март (Четврток)

Поаѓање во 20:00 часот од Штип Нова пошта, Скопје 21:30 пред Хотел Вип. Патувањето продолжува преку Србија – Ниш.Ноќно возење.
2 ден

09 Март (Петок)

Пристигнување во Златибор во утринските часови.Сместување во Хотел.Краток одмор.Во пладневните часови заминување кон Мокра Гора и посета на Дрвен Град , дело на познатиот режисер Емир Костурица.Планирано е факултативно возење по познатата железница – “Шарганска Осмица“ живописно патување каде имате можност да се разгледа живописниот предел на Златибор, Шарган и Тара.Во попладневните часови враќање во хотел.Слободно време.Ноќевање.
3 ден

10 Март (Сабота)

Појадок.Слободно време за индивидуални прошетки во прекрасниот Златибор ,посета на езерото,можност за пазар во златиборскиот пазар,домашни производи со вкус и квалитет карактеристичен само за Златибор (кајмак, пршута......)Во вечерните часови организирана златиборсака вечера со жива музика. Ноќевање.
4 ден

11 Март (Недела)

Појадок.Во договореното време заминување за Македонија.Планирана е попатна посета на манастирот Благовештение во Овчар Бања. Пристигнување во Македонија во вечерните часови.