ВРАЊЕ

од47

ВРАЊЕ

Период

10 Mar - 11 Mar

Времетраење

2 дена 1 ноќевање

Прегледи

1078

Бр. Седишта

50

U Vranje nema laganje !!!

Mitke i Koštana

“Noć padnala a ja se sećala
beše nekad Mitke i Koštana
beše pesma iz starog Vranja”

1 ден

10 Март (сабота) ШТИП - СКОПЈЕ - ВРАЊЕ

Состанок на групата пред Нова пошта во Штип и хотел Вип во Скопје во договореното време. Тргнување за Врање. Се патува преку граничниот премин Табановце.По граничните формалности се упатуваме кон Врање. Разглед на градот куќата на писателот Боро Станкович и народниот музеј,Белиот мост со својата легенда, Крстата џамија и манастирот на црквата Св.Никола, Врањскиот Хамам изграден од турците и Марковото кале изградено во 13 век. Време за слободни активности и шопинг. Сместување во хотел. Вечера со музика. Нокевање.
2 ден

11 Март (сабота) ВРАЊЕ - СКОПЈЕ - ШТИП

Појадок. По појадокот посета на Врањска бања. Заминување во Лесковец и слободно време за шопинг.Тргнување за Скопје. Пристигнување во вечерните часови.