Софија

од68

Софија

Период

30 Dec - 30 Dec

Времетраење

3 дена 2 ноќевања

Прегледи

4443
1 Ден

30.12 (Недела) ШТИП / СКОПЈЕ – СОФИЈА

Поаѓање од Штип/Скопје во договореното време. После граничните формалности упатување кон Софија. Пристигнување во Софија и панорамски разглед на градот: градскиот плоштад, Стоковната куќа Цум, Парламентот, Националниот и историски музеј, црквите Ротонда, Св. Софија, Св. Недела, Руската црква, Храмот Александар Невски со дванаесетте позлатени куполи, Дворецот на културата... Сместување во хотел Ноќевање.
2 Ден

31.12 (Понеделник) СОФИЈА

Појадок.Можност за посета на некои шопинг центри: Сердика ''The Mall'' или прошетка низ центарот на Софија и по улицата Витоша со голем избор на бутици, кафулиња.Враќање во хотел и подготовка за Дочек на НОВАТА 2019 ГОДИНА на некој од плоштадите во Софија или факултативно организирана новогодишна забава во дискотека.Ноќевање.
3 Ден

01.01 (Вторник) СОФИЈА – СКОПЈЕ / ШТИП

Појадок.Напуштање на хотелот и организирана посета за шопинг во најголемиот мол во Софија - PARADISE CENTER (со површина од 80,000 m2). Во попладневните часови заминување за Македонија. Пристигнување во Скопје/Штип во вечерните часови.