СИЦИЛИЈА 3НП

од315

СИЦИЛИЈА 3НП

Период

06 Oct - 11 Oct

Времетраење

6 дена 3 ноќевања

Прегледи

898

Бр. Седишта

50

1 ден

06 Октомври Скопје-Драч-Бари

Поаѓање од Скопје во13:30 часот од пред Дрво Декор. Патот продолжува за Струга преку граничен премин Ќафасан Албанија, Драч. Бродот испловува од Драч за Бари во вечерните часови. Ноќно пловење со брод
2 ден

07 Октомври Бари-Џиардини Наксос / Летојани

Во утринските часови пристигнување во Бари. Упатување кон Сицилија – Мессини. Пристигнување во Сан Џовани траект – возење 40 минути. Пристигнување во Мессини и упатување кон најубавиот дел на Сицилија –(Giardini Naxos) во чија непосредна близина се наоѓа хотелот во Летојани. Сместување во хотел, индивидуалнална вечерна прошетка. Ноќевање.
3 ден

08 Октомври Летојан/Џиардини – Катанија-Сирагуза

Појадок. Во утринските часови поагање за Катанија Разглед на градот и неговите историски знаменитости. Заминување за Сирагуза – разглед на градот и катердала, Аполонов храм. Вракање во Хотелот. Вечерта факултативна прошетка до во Taoрмина или слободно време за индивидуални активности. Ноќевање
4 ден

09 Октомври Џиардини Наксос – Палермо

Појадок. По појадокот рано заминување за Палермо. панорамски разглед на Св. Јован Отпадник, Палатата на Норман, Новата Капија, катедралата, плоштадот Виљена и фонтаната на срамот, паркот Гарибалди, театрите Политеама и Масимо. Слободно попладне за шопинг или индивидуална посета ( капелата Палитина, Катакомби, галерии) Сместување во хотел. Слободни активности. Ноќевање.
5 ден

10 Октомври Палермо – Бари-Драч

Појадок. По појадокот заминуваме до Сан Џовани. Упатување кон Бари и доколку ни дозволи времето ќе имате можност да ја посетите црквата Св.Никола. Ноќно пловење со брод.
6 ден

11Октомври Драч-Скопје

Пристигнување во Драч-краток одмор. Патувањето продолжува преку граничниот премин Кјафасан. Пристигнување во Македонија во попладневните часови со попатни паузи.