Сараево Мостар

од110

Сараево Мостар

Период

29 Dec - 02 Jan

Времетраење

4 дена 2 ноќевања

Прегледи

528

Бр. Седишта

50
1 ден

29.12.2018

Состанок на групата и заминување од пред Дрво Декор во 18:30 часот. Заминување кон Босна и Херцеговина. Патот води преку Косово или Србија. Ноќно возење со попатни паузи и царински формалности.
2 ден

30.12.2018

Пристигнување во Сараево во утринските часови. Сместување во хотел. Во попладневните часови панорамски разглед на градот со водич : градската општина, Башчаршија, Којунџилук, посета на најстарата православна црква во Сараево, Катедралата, посета на Латинскиот Мост (кадешто бил извршен атентатот врз Франц Фердинанд кој довел до избувнувањето на Првата светска војна), Величествената Газихусбергова џамија. Слободно време за индивидуални прошетки низ Сараево.Враќање во хотел.Ноќевање.
3 ден

31.12.2018

Појадок. Заминување за Мостар (факултативно) Разглед на градот и неговите историски знаменитости - стариот мост, чаршијата, факултативна закуска босански бурек - специјалитет на градотСлободно време за индивидуални активности.Враќање во Сараево. Припрема за најлудата ноќ. Свечена вечера со музика и забава до раните утрински часовиво хотелот или на плоштад.Ноќевање.
4 ден

01.01.2019

Појадок .Заминување за Вишеград во попладневните часови.Вишеград – Град сместен на бреговите на реката Дрина и град на Иво Андрич. По договор упатување кон Скопје.Пристигнување во Скопје во утринските часови.