ПАРИЗ

од399

ПАРИЗ

Период

06 Apr - 10 Apr

Времетраење

5 дена 4 ноќевања

Прегледи

608

Бр. Седишта

50
1 ден

06 Април (Петок) Скопје – Загреб - Париз

Состанок на групата на аеродром во Скопје во 04.30 часот.Полетување за Париз преку Загреб во 05.45 од Скопје,со вклучени пијалоци и оброк во авион.Слетување во Париз во 11:05. Превоз до градот и три часовен панорамски разглед .Посета на Елисејските полиња, Триумфалната капија, плоштадот Конкорд, црквата Мадлена, операта Гарние, плоштадот Вандом,музејот Лувр, островот Сите, латински кварт, Богородичната црква, Сорбона, Луксембуршки парк, Инвалидите, Трокадеро, Ајфелова кула. Сместување во хотел..Слободно време за одмор и ручек . Во вечерните часови организирана посета на Ајфелова кула со метро (влезницата се доплаќа).Заедничка факултативна вечера на Трокадеро.Враќање во хотел.Ноќевање.
2 ден

07 Април (Сабота) Париз

Појадок. Во 08.30 часот факултативна полудневна посета на дворецот Версај и парковите.Организирана посета на латинскиот кварт и на Богородичната црква.Слободно време за прошетка,шопинг и ручек. Враќање во хотел.Во попладневните часови организирана прошетка со брод по Сена(влезниците се доплаќаат).Разгледот завршува на Елисејските полиња со вечера(факултативна) во некој од француските традиционални ресторани(. Враќање во хотел. Ноќевање.
3 ден

08 Април (Недела) Париз

Појадок. Слободен ден за организирана факултативна посета на Дизниленд .За оние кои остануваат во Париз организирани прошетки по мостовите , плоштадите , парковите. Попладне посета на квартот на сликартите Мон Мартр,црквата Свето Срце,прошетка по познатата улица Пигал се до кабарето Мулен Руж Организиран факултативен ручек на Мон Мартр.Во вечерните часови организирана прошетка до Латинскиот Кварт факултативна вечера.Враќање во хотел. Ноќевање.
4 ден

09 Април (Понеделник) – Париз

Појадок. Во 09:00 факултативна три часовна посета на музејот Лувр(превоз со метро). Посета од надвор на операта Гарние,Галеријата Лафајет ,парфимеријата Фрагонар.Слободно време за ручек.Враќање во хотел.. Во вечерните часови организирана прошетка на Монмартр (превоз со метро).. Факултативна посета на Француското кабаре Мулен Руж,представа во 23 часот,или. вечера во традиционален француски ресторан на Елисејските полиња(факултативно).Враќање во хотел.Ноќевање
5 ден

10 Април (Вторник) – Париз - Загреб - Скопје

Појадок..Одјавување од хотелот,багажот се остава на рецепција,Организирана посета на некој од парковите или шопинг во новиот дел на Париз Ла Дефанс.Организиран превоз до аеродром од хотелот во 15:30 часот. Полетување за Загреб во 18.30 часот, слетување во 20:20..Полетување за Скопје во 22:10 ,слетување во 23:25 часот во Скопје