МЕТЕОРИ

од49

МЕТЕОРИ

Период

08 Dec - 09 Dec

Времетраење

2 дена 1 ноќевање

Прегледи

285

Бр. Седишта

50
1 ден

08.12.2018 (сабота)Велес-Солун-Паралиа

Поаѓање на групата во раните утрински часеви од Велес,Кавадарци,Неготино и поаѓање за Солун.Индивидуална прошетка низ Солун или посета на One Salonica Outlet. Поаѓање за Паралија во договореното време и сместување во хотел со 3*.Факултативно организирана забава во грчка таверна.Ноќевање.
2 ден

09.12.2018(недела) Паралија-Метеори-Велес

Појадок.Напуштање на хотелот и поаѓање за Метеори.Разгледување на импресивната природа и манастирите изградени на карпите-наречени метеори,кои настанале пред околу 60 милиони години.По враќањето од Метеори следи посета на фабриката за злато и икони во с.Каламбака.Посета на црквата Св.Петка Римјанка.Заминување за Македонија.Пристигнување во вечерните часови.