Бали

Период

Daily

Времетраење

7 ноќи

Прегледи

208

Бр. Седишта

50

Индонезија или официјално Република Индонезија е голема земја во Азија, чиј главен град е Џакарта. Индонезија е составена од мноштво на мали и големи острови, од кои најголемите се Јава, Суматра, Сулавеси (Celebes), Борнео (Калимантан) и Нова Гвинеја (западен дел). Неговото население (238 милиони), Индонезија е четвртата по големина земја во светот. Бали е индонезискиот остров кој се наоѓа помеѓу островите Јава на запад и Ломбок на исток. На островот, мнозинството од жителите се Индонезиски Хиндуисти кои се малцинство во земјата. Бали денес е популарна туристичка дестинација и е богат со ориз, кокосови дрвја, кафе, памук и тутун, но ова е нешто што најмногу се  извезува. Живописните  бои на Бали, неверојатно пријателски и гостопримливото население ,  храна која  е силна и со необичен вкус и тиркизно-сините води на Индискиот Океан, што е локализирано  на овој мало парче од  рај на земјата ,сигурно ќе ги задоволи  Вашиот вкус …

 

ИНДИВИДУАЛЕН ПРОГРАМ – минимум патници за реализација 2 лица

НОЕМВРИ
QR 306 05NOV SKPDOH 1155 1850/
QR 962 06NOV DOHDPS 0235 1730
QR 963 13NOV DPSDOH 1900 0001+1
QR 305 14NOV DOHSKP 0715 1055

Сместување /хотел Тип на соба Тип на исхрана Цена од/лице
Mercure Bali Nusa Dua 4* – Nusa Dua Double room 7 ноќи -појадок 865 €
Hilton Bali Resort 5* – Nusa Dua Double room 7 ноќи – појадок 1085 €

 

ДЕКЕМВРИ
QR 306 03DEC SKPDOH 1155 1850
QR 962 04DEC DOHDPS 0235 1730
QR 963 11DEC DPSDOH 1900 0001+1
QR 305 12DEC DOHSKP 0715 1055

Сместување /хотел Тип на соба Тип на исхрана Цена од/лице
Mercure Bali Nusa Dua 4* – Nusa Dua Double room 7 ноќи -појадок 865 €
Hilton Bali Resort 5* – Nusa Dua Double room 7 ноќи -појадок 1125 €

Цената е валидна до пополнување на места по групна тарифа од авио компанија и промотивни цени на ограничен број соби во наведен хотел и
истата е подложна на промени се до момент на резервација (пред резервација проверете ја цена и тарифа на авионска карта).
Можност за индивидуални дати на патување на барање НА БАРАЊЕ.

СКОПЈЕ – ДОХА

Лет од Скопје – чекирање на аеродром Скопје два часа пред лет. Полетување од Скопје во и слетувате во Доха согласно саатници на авио компанија и избрани дати (период на патување).

ДОХА - ДЕНПАСАР,БАЛИ

Полетување за Доха - пристигнување во Денпасар - согласно саатници на авио компанија и избрани дати (период на патување). Пречек на аеродром од страна на претставник на партнерската компанија и трансфер во хотелот во Нуса Дуа .Пристигнување во хотелот и сместување.

БАЛИ

Бали е инспирација, магичен остров кој има недопрени плажи, вулкани и бујни тропски шуми. Она што го издвојува Бали од другите тропски острови е традицијата и духовноста на народот кои ја славаат својата култура и го негуваат својот идентитет. Бали е скапоцениот камен на Азија каде можете да се опуштите на прекрасните песочни плажи , да ја осетете благодетите на арома терапијата , можете да го испразнете Вашиот ум со јога, Тај Чи , сурфајте или пробајте да се пазарете на традиционалните пазари. Авантурата на Бали започнува на плажа, со балински специјалитети, егзотична комбинација на вкус. Уживајте во идиличната атмосфера на мек, златен песок и да го видиме прекрасниот залез на сонцето. Откријте ја автентичноста на Бали преку традиционални джакузи, ритуали и легенди.Уживајте во прекраната миризба на ароматичните масла при масажа кај Индонезиските масери и заборавете на секојдневниот живот, бидејќи вашата реалност станува ова рајско место. Дозволете Бали да Ве заведе со својот специјален шарм. Можност за организација на факултативни излети – Јужен Бали, малиот храм кој е изграден на ивица на една карпа, Убуд со посета на светата шума на мајмуните, посета на Кралскиот Храм на Mengwi, посета на терасите од ориз како карактеристична слика на Бали ...

БАЛИ,ДЕНСПАР – ДОХА - СКОПЈЕ

Појадок.Слободни активности .Трансфер од хотел до аеродромот во Денпасар во вечерните часови. Полетување од аеродромот во Денпасар - слетување во Доха - полетување од Доха - слетување во Скопје - согласно саатниците на авио компанија и избрани дати (период на патување).