БУДИМПЕШТА 2НП

од129

БУДИМПЕШТА 2НП

Период

29 Dec - 02 Jan

Времетраење

4 дена 2 ноќевања

Прегледи

301

Бр. Седишта

50

1 ден

29.12.2018 СКОПЈЕ - БУДИМПЕШТА

Состанок на групата пред спортската сала Борис Трајковски во 16.00 часот. Тргнување за Будимпешта во 16.30 часот. Се патува преку Србија со куси попатни паузи. Ноќно возење.
2 ден

30.12.2018 БУДИМПЕШТА

Пристигнување во Будимпешта во утринските часови. Факултативно Ве водиме на панорамско разгледување на градот : Споменикот на Милениумот, Операта, улиците Ваци, Андраши, Ракочи, Парламентот, црквата "Св. Стефан", мостовите на Дунав, Будим, Цитаделата, Кралската палата, црквата "Св. Матејас", Рибарската тврдина... Слободно време за индивидуални прошетки и ручек. По разгледот, предлагаме крстарење со брод по Дунав. Сместување во хотел... Ноќевање.
3 ден

31.12.2018 БУДИМПЕШТА –ВИЕНА

Појадок. Препорачуваме посета на Виена со попатна пауза во аутлет шопинг центарот PARNDORFF. Панорамско разгледување на градот: Рингот, Парламентот, Виенската Опера, градското Собрание, Палатата Хофбург, Катедралата Св.Стефан. Слободно време за прошетки низ стариот дел на градот. Враќање во Будимпешта. . Дочек на Нова Година на централниот плоштад. Враќање во хотел. Ноќевање
4 ден

01.01.2019 БУДИМПЕШТА - СЕНТ АНДРЕА

Појадок. По појадокот факултативно заминуваме на посета на живописното гратче Сент Андреа, во близината на Будимпешта, во кое се негуваат старата архитектура и народни ракотворби, богато со голем број винотеки, рибни ресторани, музеи, галерии и цркви. Враќање во Будимпешта. Слободно време. Поаѓање за Македонија во договорено време. Ноќно возење со попатни паузи за одмор и царински формалности.
5 ден

02.01.2019 СКОПЈЕ

Пристигнување во Скопје во утринските часови