СОКО БАЊА

од65

СОКО БАЊА

Период

21 Oct - 23 Oct

Времетраење

3 дена 2 ноќевања

Прегледи

190

Бр. Седишта

50

1 ден

21.10.2017 (Сабота) ВИНИЦА – КОЧАНИ – ШТИП – ВЕЛЕС – СКОПЈЕ – СОКО БАЊА

Поаѓање за Србија во раните утрински часови. Патувањето се одвива преку граничниот премин Табановце со кратки паузи за одмор и царински формалности. Пристигнување во Соко Бања во попладневните часови. Традиционален коктел за добредојде и сместување во хотелот. Ручек. Краток одмор и заминување на организирана попладневна прошетка низ поширокиот центар на Сокобања со локален водич (Mилошев Конак, Tурско купатило, црквата Св. Преображение…). Враќање во хотел. Вечера.Ноќевање.
2 ден

22.10.2017 (Недела) СОКО БАЊА

Појадок. По појадокот организиран пешчки излет до Лептерија и стариот Соко Град со локален водич. Враќање во хотел. Ручек. Слободно попладне за индивидуални активности и прошетки, можност за користење на Wellness центарот на Сокотерме со повластени цени. Вечера. Ноќевање.
3 ден

23.10.2017 (Понеделник) СОКО БАЊА –СКОПЈЕ-ВЕЛЕС – ШТИП – КОЧАНИ – ВИНИЦА

Појадок. Напуштање на собите според хотелските правила. Попатна посета на градот Ниш слободно време. Заминување за Македонија во попладневните часови. Пристигнување во Скопје во вечерните часови.