Кападокија

од299

Кападокија

Период

08 Mar - 11 Mar

Времетраење

4 дена 3 ноќевања

Прегледи

104

Бр. Седишта

50

Кападокија-Ако постои  бајка за магична земја од глина ,веројатно ќе изгледа како Кападокија.Регионот е во централна Турција и е познат по уникатни карпести форми во кои древните народи ги направиле своите домови и светилишта…..

 

ПАКЕТ АРАНЖМАН  КАПАДОКИА 3 НОЌИ 4 ДЕНА
ХОТЕЛ Кат. Лице во 1/2

1/1

соба

3-то лице во 1/2 БЕБЕ ДЕТЕ
Elaa Cave Hotel

Cave

B/B

299 EUR 355 EUR N/A 0-1,99 59 EUR 2-11,99

279 EUR

 

Tulpar Konak Hotel

Cave

B/B

319 EUR 355 EUR N/A 0-1,99 59 EUR 2-11,99

279 EUR

 

Ramada Cappadoccia hotel 5*HB 319 EUR 369 EUR 319 EUR 0-1,99 59 EUR 2-11,99

269 EUR

 

Doubletree By Hilton Avanos 5*HB 349 EUR 399 EUR 339 EUR 0-1,99 59 EUR 2-11,99

279 EUR

 

Goreme Kaya Hotel

Cave

H/B

359 EUR 419 EUR N/A 0-1,99 59 EUR 2-11,99

289EUR

 

UC Hisar Kaya Hotel

Cave

H/B

359 EUR 419 EUR N/A 0-1,99 59 EUR 2-11,99

289 EUR

 

 

ФАКУЛТАТИВНИ ЕКСКУРЗИИ

Екскурзии Време Цена по лице Опис
Црвена тура (Класична тура) 8 часа 45€

·         Поаѓање од хотел во 09.30 часот.Утрото прва средба со  месечевите пејзажи на Кападокија,посета на Devrent Valley .

·         Посета на Pasabag,-каде што можат да се видат уникатните  карпи во форма на печурки.

·         Организиран ручек во Аванос.

·         Посета на кермичка работилница со презентација на изработка на керамички производи.

·         Попладне посета на  Goreme,музеј на отворено,каде што можат да се видат остатоци од Византиска култура во камените цркви кои датираат  од 10 до 12 век

·         Посета на  Uchisar,лоциран во срцето на Кападокија ,од каде  се добива комплетен видик на Гореме,долината и селата во таа околина ,од каде се прават најубави панорамски фотографии.

·         Организирано враќање во хотел околу 17.30 часот.

Долина на розите 8 часа 45€

·         Поаѓање од хотел во 09.30 часот.Посета на  Urgup, и можност да се сретнете со семејството на познатите форми од камен мајката таткото и ќерката-официјалниот симбол на Кападокиа

·         Посета на Cavusin, место каде што во минатото живееле монаси во пештери.Ручек во ресторан.

·         Посета на некој од подземните градови,.Враќање во хотел во 17.30 часот.

Летање со балон 3 часа 105€ ·         Организиран  лет со балон,и тоа во време од 04.00-07.00 часот.Цена по лице  105 еур
1 ден

08.03 (Четврток) Скопје-Истанбул-Кајсери

Поаѓање од Скопје во 16.10 часот со Пегасус.Слетување во Кајсери во 22.10 часот со трансфер во Истанбул.Организиран превоз до одбран хотел.Ноќевање.
2 ден

09.03 (Петок) Кајсери

Појадок.Можност за факултативни екскурзии .Ноќевање
3 ден

10.03 (Сабота) Кајсери

Појадок.Можност за факултативни екскурзии ,или индивидуални разгледи и прошетки.Ноќевање
4 ден

11.03. ( Недела)

Појадок.Организиран превоз од хотел до аеродром во Кајсери. Лет за Скопје со трансфер во Истанбул во 10.25 часот,пристигнување во Скопје во 15.30 часот.