Врњачка Бања

од179

Врњачка Бања

Период

29 Dec - 01 Jan

Времетраење

4 дена 2 ноќевања

Прегледи

48

Бр. Седишта

50

1 ден

29.12.2017 (петок)

Заминување на групата во 00:30 часот од Скопје кон Србија со туристички автобус преку граничниот премин Табановце, со попатни одмори.
2 ден

30.12.2017 (сабота)

Пристигнување во Врњачка Бања во утринските часови. Сместување во хотел „Borjak-Banbus“ 3***. Краток одмор од патувањето. Потоа организиран разглед на градот со локален туристички водич. Слободно време за индивидуални прошетки и активности. Вечера во ресторанот на хотелот. Ноќевање.
3 ден

31.01.2017 (недела)

Појадок. Организирано заминување со локален туристички водич (факултативно) кон Жича, средновековен женски манастир кој од 1797 година се наоѓа под заштита на Република Србија како Споменик на културата. Во овој манастир е крунисан Стефан Немањич, роден брат на Свети Сава, познат како Стефан Првовенчани. На 15 км од манастирот се наоѓа градот Краљево, значаен културен центар во Србија каде е сместен Заводот за заштита на Спомениците на културата. Разглед на градот, а потоа слободно време за индивидуални прошетки. Во попладневните часови враќање во Врњачка Бања. Вечерта, организиран дочек на Новата 2018 година во ресторанот на хотелот со гала вечера и неограничено конзумирање на алкохолни и безалкохолни пијалоци од домашно производство. Забава со богата музичка програма. Ноќевање.
4 ден

01.01.2018 (понеделник)

Појадок. Околу пладне заминување на групата кон Македонија. Пристигнување во вечерните часови.