Благоевград

од53

Благоевград

Период

03 Mar - 04 Mar

Времетраење

2 дена 1 ноќевање

Прегледи

177

Бр. Седишта

50
1 ден

03.03 (Сабота)

Состанок на групата пред хотел Вип во договореното време.Поаѓање за Бугарија.Се патува преку граничниот премин Деве Баир.По граничните формалности се упатуваме кон еден од најголемите и најпознатите православославни манастири во Бугарија,Рилскиот Манастир основан во текот на 10 век од Свети Иван Рилски.Слободно време за разгледување на манастирот и уживање во неговите убавини. Патот го продолжуваме кон Благоевград кој заради својата местоположба важи за еден од градовите со најчист воздух.Разглед на најубавиот градски парк,универзитетот, време за слободни активности и шопинг.Сместување во хотел 4*. Факултативна вечера и забава.Нокевање.
2 ден

04.03 (Недела)

Појадок. По појадокот тргнување за Македонија.Посета на преубавиот манастир Св.Јоаким Осоговски во Крива Паланка кој се наоѓа во подножјето на Осоговските планини.Слободно време за разглед и уживање во природните убавини. Тргнување за Скопје, попатно посета на Парк Гиновци. Пристигнување во Скопје во попладневните часови.