ЛАГАНАС - Закинтос

од109

ЛАГАНАС - Закинтос

Најјужниот од јонските острови, последните години веројатно е еден и од најпосетените грчки острови од страна на македонските туристи. Неговите убавини веќе не се тајна за вљубениците во морето, природата и добрата забава. Надалеку познат по убавите и чисти песочни плажи, идилични и скриени заливи, прекрасни туристички места со богата и разновидна понуда. Долж бреговите се простираат овошни плантажи, виногради и насади под маслинки, кои остовот го карактеризираат како богат со прекрасна флора надополнета со преку 7500 видови на цвекиња. Неговиот рељеф на исток се карактеризира со благи падини, кои се спуштаат кон морето и песочните плажи, а на западната страна завршува со камени и високи карпи надвиснати над морето. Островото Закинтос, иако ориентирано кон развиениот туризам, сепак ја задржало еколошката заштита на сопствената природа. Во негова непосредна близина се наоѓаат и помали островчиња меѓу кои и на далеку познатото Маратониси или островото на желките. мено на ова мало островче скриено од допирот на цивилизацијата, сеуште доаѓаат голем број на морски желки од загрозениот вид – “Карета”, кои тука во песокта на неговите плажи ги полагаат своите јајца од кои подоцна се излегуваат нивните мали желки. Главен град на островото е Занте, кој претставува и главно пристаниште на островото. Неговото население (преку 40.000 жители) му дало белег низ неговата долгогодишна историја, како град кој се карактеризира со исклучително богат и специфичен колорит. Влијанието на другите култури низ неговата историја, придонеле и денес да се разликува по својата специфична архитектура, особено присутна низ објектите во главниот град. И покрај големиот земјотрес во 1953 година, Занте е целосно обновен со голема посветеност токму на неговото население. Денес е вистински медитерански бисер и еден од најактуелните грчки острови во јонскиот архипелаг.

Ценовник

 

 

ЛАГАНАС

соби/студио/апартмани

(7 или 9 ноќевања)

Наем

Јуни Јули Август

Септември

Термин BUS 8 15 22 29 8 17 26 4 13 22 31 7 14
Термин check-in 9 16 23 30 9 18 27 5 14 23 1 8 6
ноќевања 7 7 7 9 9 9 9 9 9 9 7 7 7

 

 

DIMITRIS “C” (ac)

Лаганас

STD ½ (2лица) 111 133 153 225 270 378 378 378 315 263 171 137 109
До 20 Април 104 124 143 210 252 352 352 352 293 245 160 128 102
STD ½ +exb (3лица) 129 155 178 263 315 441 441 441 368 307 199 159 128
До 20 април 120 145 166 245 293 411 411 411 343 286 186 148 120

 

 

 

ЛАГАНАС

соби/студио/апартмани

(7 или 9 ноќевања)

Наем Јуни Јули Август Септември
Термин BUS 8 15 22 29 8 17 26 4 13 22 31 7 14
Термин check-in 9 16 23 30 9 18 27 5 14 23 1 8 6
ноќевања 7 7 7 9 9 9 9 9 9 9 7 7 7

 

 

Marinos “B” (ac)

Лаганас

STD ½ (2лица) 118 142 163 240 288 404 404 404 336 280 182 146 117
До 20 Април 110 133 152 224 268 376 376 376 313 261 170 136 109
STD ½ +exb (3лица) 137 164 188 278 333 467 467 467 389 324 210 168 135
До 20 април 128 153 175 259 310 435 435 435 362 302 196 157 126

 

СПАЕЦИЈАЛНА ПОНУДА Јуни Јули Август Септември
ПРЕВОЗ термин 8 15 22 29 8 17 26 4 13 22 31 7 14
Доплата за превоз по намалени цени Возрасен 60 65 75 75 75 75 75 75 75 75 75 65 60
дете 40 45 55 55 55 55 55 55 55 55 55 45 40

 

Цените се дадени за превоз по лице, во термини според табелата.
Цените се изразени во EUR за уплати во денарска противвредност (1€=62 MKD).

Вила DIMITRIS

GPS координати:

37.723493, 20.862828

37°43’24.6″N 20°51’46.2″E

Вила MARINOS

GPS координати:

37.723493, 20.862828

37°43’24.6″N 20°51’46.2″E